Рома разгроми Лече на “Стадио Олимпико”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Рома записа повече от убедителен успех при домакинството си на Лече. “Вълците” надиграха своя опонент с 4:0 на “Стадио Олимпико” и записаха първа победа след 4 мача без успех в Серия”А”.

Тимът на Пауло Фонсека откри резултата в 13-ата минута, когато Мхитарян свърши много добра работа, за да отнеме топката от съперник и подаде за турския национал Юндер, който се разписа за 1:0. В 37-ата минута Рома затвърди преднината си с гол на Мхитарян. “Вълците” бяха доста по-добрият отбор на терена и логично имаха аванс от два гола на почивката.

През второто полувреме момчетата на Пауло Фонсека отново се представиха на висота. В 69-ата минута сръбския национал Коларов комбинира с Един Джеко, който не успя да вкара от първия опит, но след намесата на Вигорито топката се върна у нападателя, като този път босненецът не пропусна – 3:0.

Четиринадесет минути преди края на двубоя Джанлука Лападула от състава на Лече нацели страничната греда. В 80-ата минута Александър Коларов се разписа за 4:0 след асистенция на Перес и оформи крайния резултат.

С тази си победа тимът на Рома се затвърди на петото място в класирането с актив от 42 точки, като е на 3 точки зад четвъртия Аталанта. Гостите от Лече пък останаха на 16-ото място с актив от 25 пункта.