Рома се интересува от английски национал
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Вълците" ще направят опит да вземат Ерик Дайър от Тотнъм

Италианският гранд Рома има желание да подсили защитата си през зимния трансферен прозорец и е насочил поглед към Ерик Дайър, пише Calciomercato. 29-годишният защитник е излишен в тима на Тотнъм и се очаква да бъде продаден през януари.

Дайър е в Тотнъм от лятото на 2014 г., след като бе привлечен от Спортинг Лисабон. Той е записал общо 360 мача досега и е допринесъл за 25 гола. Първоначално той започна в центъра на терена, но през последните няколко сезона беше използван като централен защитник. През миналия сезон Дайър записа 42 мача и беше на терена над 3600 минути.

29-годишният играч беше важна част от “шпорите” до миналия сезон, но много неща се промениха след пристигането на Анге Постекоглу. Английският национал не успява да спечели доверието на австралийския мениджър. Той не е основна част от плановете на Постекоглу. Дайър все още не е играл за клуба и тъй като договорът му изтича след по-малко от 12 месеца, най-вероятно ще се опитат да го продадат през зимата.

Рома е възможна дестинация за 29-годишния футболист, който има близо 50 мача за националния тим на Англия. Отборът на Моуриньо не разполага с голяма дълбочина в защитата си и имат желание да добавят пети централен бранител в състава си през зимата. Крис Смолинг е опората на защитата на Рома от известно време, но напоследък има проблеми с контузии и вече е на 33 години, така че привличането на Дайър има смисъл.