Рома се отърси от кошмара “Разград” и си го изкара на Хелзинки
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Вълците" с класически успех на "Олимпико"

Съперниците на Лудогорец в груповата фаза на Лига Европа – Рома и Хелзинки изиграха мача си от втория кръг на надпреварата, като “вълците” спечелиха с 3:0 на “Стадио Олимпико”.

Още в 14-та минута гостите останаха с човек по-малко след като нарушение на Танхо беше разгледано от ВАР за червен картон и такъв последва веднага след преглеждането на ситуацията.

До почивката Рома не успя да направи кой знае какъв натиск, като единствено Дзаниоло беше близо до гола в 39-та минута, но от изгодна позиция той стреля слабо и в средата на вратата без да затрудни Конър Хазард.

На полувремето Жозе Моуриньо включи в игра Пауло Дибала и това веднага даде резултат. Само 120 секунди след подновяването на играта Лоренцо Пелегрини намери с подаване аржентинеца, който с перфектен изстрел от границата на наказателното поле наказа финландците за 1:0.

Само две минути по-късно Пелегрини добави и гол към асистенцията си след сериозно разбъркване в полето на Хелзинки, при което капитанът на Рома се ориентира най-добре и се възползва от карамбола.

В 69-та минута резултатът набъбна до 3:0. Андреа Белоти реализира дебютния си гол с екипа на “римските вълци” след като Николо Дзаниоло му поднесе топката на тепсия и той само я чукна във вратата.

Така Рома спечели първите си точки в надпреварата след загубата от Лудогорец 0:2 преди седмица. В подреждането Бетис води с 6 точки, разградчани и “вълците” са с по 3, а Хелзинки остава на дъното без спечелен пункт.