Рома се подсилва с колумбийски таран на Аталанта
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Вълците" искат да подсилят нападението си с Дуван Запата

Ръководството на Рома ще е постигнало договорка с това на Аталанта за привличането на нападателя Дуван Сапата под наем, сподели журналистът Алмейда. Този ход на “вълците” на трансферния пазар може би означава, че те се подготвят за напускането на Тами Ейбрахам от когото се интересуват няколко тима от Висшата лига. Не е изключен обаче и варианта Ейбрахам да остане на “Олимпико” и да видим през следващия сезон схема с двама нападатели от Жозе Моуриньо.

В никакъв случай обаче Сапата няма да бъде в излишък на Рома, тъй като “вълците” отново имат амбиции да се борят на три фронта. Първият и най-важен за Жозе Моуриньо е влизането в топ 4 на Серия А, което ще осигури на тима участие в Шампионска лига през следващия сезон. Останалите два фронта са Купата на Италия и Лига Европа. През миналия сезон Рома стигна до финала на Лига Европа, но загуби злощастно от Севиля. Това остави горчив привкус у привържениците на “вълците”, които се надяваха отново да видят своя отбор да вдига трофей. Точно поради тази причина за Рома е много важна и Купата на Италия, тъй като спечелването и е може би най-лесният път до трофей, макар триумфа в този турнир също да не е никак лесна задача.

Именно големия брой мачове ще принуди Моуриньо да прави доста ротации в състава си, което означава, че в него най-вероятно ще има място както за Тами Ейбрахам, така и за Дуван Сапата.