google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Джанлука Мансини донесе успеха на "вълците"

Рома победи Дженоа с 1:0 на “Стадио Олимпико” в среща от 26-ия кръг на италианската Серия А. Единственото попадение в мача реализира Джанлука Мансини през първото полувреме.

С този успех “вълците” заеха 4-ото място в класирането с актив от 50 точки, като имат една повече от 5-ия Аталанта. Дженоа пък остана на 13-ото място в подреждането с актив от 27 пункта.

Наставникът на домакините Пауло Фонсека заложи на схема 3-4-2-1 като Борха Майорал действаше на върха на атаката, а Педро и Ел Шаарауи зад гърба му. Дженоа пък излезе в схема 3-5-2 като Марко Пяца и Матиа Дестро водеха нападението.

Рома имаше тотално предимство през първото полувреме като създаде над 10 положения за гол, но отправи само 2 точни удара. Един от тях се превърна в гол в 24-ата минута, когато Мансини се разписа с глава след изпълнение на корнер – 1:0.

Три минути след това пък Педро имаше шанс за второ попадение. До почивката Рома владееше инициативата и не позволи на съперника да застраши вратата на Пау Лопес.

През второто полувреме Рома продължи да доминира и можеше да се поздрави с по-убедителен успех. В 74-ата минута пък попадение на Майорал беше отменено поради засаса. Дженоа пък така и не успя да разгърне опасни нападения и логично загуби срещата на “Стадио Олимпико”.