google новини лого Последвай ни
Добави коментар

В интервю пред медиите, Ромелу Лукаку изказа мнението за треньора Жозе Моуриньо. Лукаку коментира причината, поради която Моуриньо не се задържа в Манчестър Юнайтед, като, според него, тя е свързана с факта, че наставникът така и не е успял да събере точните футболисти.
Белгийският национал е категоричен, че треньорите, от които той би могъл да се поучи най-много са Антонио Конте, Роналд Куман и Роберто Мартинес. Лукаку не забрави също и Стийв Кларк, като подчерта, че именно той му е гласувал доверие да играе във Висшата лига, още когато е бил съвсем млад. Изказа благодарност и към първия си треньор – Ариел Якобс, който го повикал директно от училището му, за да го пусне на терена.
Ромелу Лукаку се определя като открита личност и професионалист, който винаги изпълнява точно указанията на треньорите. Затова и никога не е имал проблеми с нито един от тях, споделя сам той.
Припомняме, че Лукаку се присъедини към Юнайтед още по времето на Жозе Моуриньо, а напусна отбора при Оле Гунар Солскяер, заради това, че според него тимът е поел в различна от очакванията му посока.
Футболистът признава, че изминалата 2019 година не е била никак лека за него в професионален аспект, защото е имало какво още да подобри в играта си. А колкото до решението му да се раздели с “червените дяволи”, той споделя, че след като е анализирал внимателно нещата, открил, че просто има нужда малко да смени обстановката, затова се срещнал с мениджъра и го предупредил, че си тръгва.
Сега, когато вече това е минало, Лукаку отчита, че решението му е било правилно, защото и двете страни са спечелили.