Роналд Куман иска нов централен защитник в Барселона 1
0 0
Жерар Пике може да отсъства шест месеца, а настоящият му мениджър ще търси негов заместник през януари

Старши треньорът на Барселона Роналд Куман е готов да подпише с нов защитник през януари, за да компенсира загубата на Жерар Пике, който е с потенциална дългосрочна контузия. По време на второто полувреме при поражението на Барса с 0:1 в Ла Лига от Атлетико Мадрид, Пике напусна терена контузен с увреждане на сухожилията на коляното. Има опасения, че контузията може да извади испанския защитник от терените през следващите шест месеца, което на практика ще означава, че той е аут до края на кампанията.

Специалистът д-р Рамон Кугат, който наскоро оперира Ансу Фати, разкри, че ще се срещне с Пике в сряда и ще бъде взето решение дали бранителят на “блаугранас” да легне под ножа.

“Все още не знаем кое лечение ще използваме, независимо дали е хирургично или не. Целта е да направим коляното възможно най-стабилно”, споделя д-р Кугат.

Предоставяйки по-нататъшна информация за щетите, нанесени по Пике през уикенда, Кугат добави: „В допълнение към травмата, той е наранил и вътрешната странична връзка. Това може да бъде излекувано с биологични терапии. В този случай няма течност върху коляното, което играе в полза на евентуално консервативно лечение, а не на операция.”

Пике е участвал 10 пъти във всички състезания за Барселона през този сезон и е ключов играч за отбора след завръщането си в клуба през 2008 г. От началото на сезон 2018-19, Барса не успя да спечели нито една от трите срещи в Ла Лига, в които Пике не е започнал, като допусна средно по два гола на мач в сравнение с 0,9, когато той е в състава.

Треньорът на тима Роналд Куман споделя, че е възможно каталунският гранд да се засили в защита, когато трансферният прозорец се отвори отново през януари.

“Знаем, че това е голяма загуба за нас, а може би Пике ще отсъстава за известно време”, каза Куман.

“Една от тези позиции, на които търсим нов играч, е централен защитник. Но днес не можем да направим нищо. Ако има някаква възможност, тогава ще трябва да говоря с клуба. Пике е тук от много години, има огромна роля и това е значителна загуба. Тъжно е за клуба. Трудно е, но трябва да приемем и да видим как ще разрешим този проблем”, споделя треньорът на Барса.