Роналд Куман обяви защо е пожелал да се раздели с Луис Суарес
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Старши-треньорът на Барселона Роналд Куман имаше трудни седмици на старта на кариерата си като треньор на “блаугранас”, като нидерландецът разказа повече подробности. Специалистът бе посрещнат с недоволството на Лионел Меси , желанието му да напусне. Също така Куман трябваше да съобщи на Луис Суарес, че вече няма място в състава. Все пак първите впечатления и резултатите на Куман на “Камп Ноу” са добри, така че специалистът избегна още неприятности.

“В момента, в който подписах, се свързах с Меси. Отидох в дома му и разговаряхме за неговото бъдеще. Той беше пределно ясен, че е недоволен. В крайна сметка обаче всичко се получи добре и от момента, в който Лео каза “Готов съм”. Той прави всичко, което очаквам от него“, сподели Куман за NOS.

Меси обаче не бе никак доволен от раздялата с неговия добър приятел и партньор в атаката на Барса. Куман коментира този факт пред нидерландската медия.

“Такава реакция е логична, ако в съблекалнята има човек, с чието семейство много често сте заедно извън терена. На Лео му казах следното: “Разбирам, че си ядосан и си на мнение, че напускането на Луис е срамота, но това е решението на клуба”, сподели Куман.

Роналд Куман говори и за комуникацията си с уругвайския голаджия.

“За него щеше да е много трудно да получава време на терена. Бях директен с него. Той го прие тежко това, но не съм имал проблеми с него. Суарес продължи да тренира добре. В крайна сметка той направи своя избор, както и аз. И все пак аз му заявих, че ако по някаква причина остане в клуба, аз ще продължа да го имам за един от тима и да разчитам на него, като той може само да ме опровергае. Да, Суарес можеше да остане в Барселона. Съставът обаче се нуждаеше от подмладяване. Вижте, че сега в първия отбор играе Ансу Фати, който е на 17 г. Разполагаме още с играчи като Педри (17 г.), Араухо (21 г.), Тринкао (20 г.) и Сержиньо Дест (19 г.). Това са футболисти за бъдещето”, допълни специалистъ