Роналд Куман вече е наясно със схемата и стартовите 11 на Барса
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Старши треньорът на Барселона Роналд Куман вече е наясно със стартовия си състав и формацията за предстоящия сезон 2020/2021. Както беше съобщено много пъти, нидерландецът ще разчита на схема 4-2-3-1 в своя първи сезон на “Камп Ноу”.

За първи път схемата бе въведена от неговия сънародник Франк Рийкард, като след това формацията бе сменена на 4-3-3 до династията Тики-така на Пеп Гуардиола, но тя е станала предсказуема което накара предишните треньори да променят стратегията.

На вратата на Барселона ще бъде Марк-Андре тер Стеген, като клубът иска да го обвърже с дългосрочен договор и често е толкова важен за успехите на отбора, колкото Лионел Меси. Защитата ще бъде непроменена засега, тъй като клубът не успява да привлече Ерик Гарсия от Манчестър Сити. Отбраната ще бъде притеснително в същия вид като тази, която бе разбита с 8-2 от Байерн Мюнхен в четвъртфиналите на Шампионската лига миналия месец. Жорди Алба ще си партнира с Клемент Ленгле, ветерана Жерар Пике и Нелсън Семедо – когото Барса в момента се опитва да продаде във Висшата лига, за да финансира трансфера на Ектор Бейерин от Арсенал. Поради тази причина Куман е възможно да наложи Серхи Роберто вдясно на отбраната.

Не е изненадващо, че след като се събра отново с предишния си треньор в националния отбор на Нидерландия, бившият юноша на Аякс Френки де Йонг ще получи по-голяма роля в предпочитаната от него позиция в средата на терена. Той ще си партнира с Миралем Пянич за сметка на Серхио Бускетс. Най-накрая възстановилият се от контузия Усман Дембеле ще започва на лявото крило, а по другия фронт на нападението ще действа Лионел Меси. Капитанът Меси ще играе като „фалшиво дясно крило“ и ще може да навлиза в центъра на нападението, за да търси позиция за удар или подаване. В ролята на централен атакуващ полузащитник, като втори нападател, ще действа Антоан Гризман. Единственият нападател в схемата на Ронал Куман пък ще бъде младата звезда на “каталунците” Ансу Фати.

Ето и как ще изглежда каталунският гранд през новия сезон:

Роналд Куман вече е наясно със схемата и стартовите 11 на Барса 1