Роналдо е обявил на съотборниците си, че напуска Ювентус
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
В Италия са сигурни, че Кристиано няма да играе повече за Юве

Кристиано Роналдо е изиграл последния си двубой за Ювентус, твъдят в Италия. Португалецът е съобщил в съблекалнята на тима, че смята да напусне клуба това лято.

Роналдо пристигна в Торино от Реал Мадрид през 2018 година с големи очаквания, като най-вече феновете имаха надежди, че той ще поведе отбора към триумф в ШЛ. Това обаче не се случи, а дори през този сезон “старата госпожа” не успя да спечели титлата в Серия А. В края на кампанията “биаконерите” трябваше да треперят и за позицията си в топ 4 на класирането и са късметлии, че спечелиха квота за Шампионска лига.

Роналдо има договор с Ювентус до юни 2022 година, но според „Il Messaggero“ суперзвездата на световния футбол е обявил пред своите съотборници, че иска да напусне това лято.

Интерес към Роналдо естествено не липсва. Отборите на Манчестър Юнайтед и Спортинг Лисабон са силно свързани със завръщането на бившата си звезда, а испанският гранд Реал Мадрид отказа възможността да го привлече отново, тъй като не може да плаща огромната му заплата.

По време на 3-годишния си престой в Ювентус, Роналдо има страхотна статистика от 101 гола и 22 асистенции във всички състезания.