google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Италианските клубове ще имат възможността временно да намалят размера на плащанията към своите играчи и служители във връзка с коронавирусната пандемия, а това се отразява негативно на икономическото състояние на отборите, съобщава Mundo Deportivo.

Според източника, заплатите на играчите могат да бъдат намалени с 20-30%. Отбелязва се, че загубата на играчите ще бъде пропорционална на размера на заплатата. Така играчите от клубовете на по-ниските дивизии ще понесат най-малко, а играчите на отборите от Серия А ще понесат най-много щети. Например, нападателят на Ювентус от Торино Кристиано Роналдо, който получава 30 милиона евро на сезон, може да загуби около 10 милиона евро, поради съкращенията.

COVID-19 вече е заразил над 300 хиляди души в света. Смъртните случаи вече надхвърлят 11 хиляди. В Италия през последните 24 часа е регистриран нов скок на смъртността – 793 души са загинали заради коронавируса за денонощие, а от началото на пандемията са починали над 4,5 хиляди пациенти.

Кристиано Роналдо ще помогне в борбата срещу коронавируса, съобщи малко по-рано AS.

От изданието предават, че нападателят възнамерява да последва примера на своя агент Хорхе Мендес, който закупува лекарства, медицински рокли и маски за португалските болници. Роналдо също планира да дарява лекарства и необходимата защитна екипировка на медицинските заведения.

В момента той е под карантина в Португалия, защото трима негови съотборника от торинския Ювентус бяха диагностицирани с коронавирус.

Роналдо показа на страницата си в Instagram как учи децата си да дезинфекцират ръцете си.

Роналдо може да загуби около 10 милиона евро заради коронавируса

 

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Funny moment with my babies 😀❤️

Публикация, споделена от Cristiano Ronaldo (@cristiano) на Фев 24, 2020 в 12:01 PST