Роналдо може да загуби около 10 милиона евро заради коронавируса

Роналдо може да загуби около 10 милиона евро заради коронавируса

Италианските клубове ще имат възможността временно да намалят размера на плащанията към своите играчи и служители във връзка с коронавирусната пандемия, а това се отразява негативно на икономическото състояние на отборите, съобщава Mundo Deportivo.

Според източника, заплатите на играчите могат да бъдат намалени с 20-30%. Отбелязва се, че загубата на играчите ще бъде пропорционална на размера на заплатата. Така играчите от клубовете на по-ниските дивизии ще понесат най-малко, а играчите на отборите от Серия А ще понесат най-много щети. Например, нападателят на Ювентус от Торино Кристиано Роналдо, който получава 30 милиона евро на сезон, може да загуби около 10 милиона евро, поради съкращенията.

COVID-19 вече е заразил над 300 хиляди души в света. Смъртните случаи вече надхвърлят 11 хиляди. В Италия през последните 24 часа е регистриран нов скок на смъртността – 793 души са загинали заради коронавируса за денонощие, а от началото на пандемията са починали над 4,5 хиляди пациенти.

Кристиано Роналдо ще помогне в борбата срещу коронавируса, съобщи малко по-рано AS.

От изданието предават, че нападателят възнамерява да последва примера на своя агент Хорхе Мендес, който закупува лекарства, медицински рокли и маски за португалските болници. Роналдо също планира да дарява лекарства и необходимата защитна екипировка на медицинските заведения.

В момента той е под карантина в Португалия, защото трима негови съотборника от торинския Ювентус бяха диагностицирани с коронавирус.

Роналдо показа на страницата си в Instagram как учи децата си да дезинфекцират ръцете си.

Роналдо може да загуби около 10 милиона евро заради коронавируса

 

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Funny moment with my babies 😀❤️

Публикация, споделена от Cristiano Ronaldo (@cristiano) на Фев 24, 2020 в 12:01 PST

Сподели Сподели
Изпрати: