Роналдо се превърна от грешник в герой в трилър срещу Ирландия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Звездата на "мореплавателите" изпусна дузпа, но донесе трите точки в 96-та минута на мача

Португалия стигна до инфарктна победа с 2:1 над Ирландия при домакинството си от световните квалификации в група А. Героят на вечерта беше очакван – Кристиано Роналдо вкара и двете попадения и то в рамките на шест минути в добавеното време.

С тези си попадения португалецът вече еднолично е играчът с най-много голове на международно ниво със 111.


Още в 10-та минута на двубоя Джеф Хендрик извърши глупаво нарушение, което доведе до проверка с ВАР и отсъждане на дузпа за Португалия.

Преди изпълнението й О’Шей сякаш каза няколко думи на Кристиано Роналдо, който се готвеше да изпълни, което пък доведе до гнева на португалеца и той зашлев съперника си. Това обаче изненадващо остана без последствия за завърналия се в Манчестът Юнайтед нападател.
Роналдо се превърна от грешник в герой в трилър срещу Ирландия 1
Идеята на О’Шей обаче явно сработи, защото Роналдо пропусна 11-метровия наказателен удар секунди след това. В 28-та минута Диого Жота разтресе лявата греда на Базуну, след като засече центриране.

Така точно преди почивката, резултатът беше открит, но в другия край на полето. Джейми МакГрат центрира отлично от корнер и Джон Егдан засече с глава за 0:1.

След почивката Жота и Бруно Фернандеш бяха спрени от стража на ирландците, а в 89-та удар на Роналдо от пряк-свободен удар спря в стената. Секунди по-късно обаче Португалия изравни. Гонсало Гуедеш центрира отлично в пеналта, а там Роналдо се извиси и с глава отбеляза гол.

Срещата влезе в продълженията и в четвъртата минута на добавеното време Португалия искаше дузпа в своя полза. Главният съдия отново беше привикан от ВАР, но този път решението му остана непроменено и наказателен удар не беше даден. Само две минути след това обаче “мореплавателите” стигнаха до инфарктния успех.

Тогава Жоао Марио центрира в наказателното поле, където отново господар беше Кристиано Роналдо и той заби с глава победния гол, а бурната му радост донесе и жълт картон на сметката му.


Така европейският шампион за 2016 година оглави еднолично група А с 10 точки, а Ирландия остана на четвъртото място без спечелен пункт след три срещи.