Роналдо се разправи с Каляри
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Бранителят на Каляри Рагнар Клаван получи контузия

С два гола на Кристиано Роналдо в края на първото полувреме Ювентус надигра Каляри с 2:0 на “Алианц Стейдиъм” в късния мач от съботната програма в 8-ия кръг на италианската Серия “А”.

Бианконерите натиснаха още в началото, а в 11-та минута Бернардески прати топката в мрежата, но попадението не беше зачетено заради засада. Последваха нови опасности, но повече от половин час гостите от Сардиния оцеляха.

Роналдо откри в 38-ата минута, когато навлезе в наказателното поле и с прецизен шут прати топката в далечния ъгъл на вратата. Малко по-късно след центриране от ъглов удар Мерих Демирал отклони с глава към непокрития Кристиано, който удвои аванса на своя тим.

След подновяването на играта Хуан Куадрадо отправи удар, който беше избит от защитник в корнер. При изпълнението му Демирал стреля с глава и разтресе напречната греда. Три минути по-късно Бернардески шутира от добра позиция, но Краньо отрази изстрела му.

В 65-ата минута крилото направи пробив в наказателното поле и върна топката към Мората, чийто шут обаче мина над вратата.

Две след това Рагнар Клаван се разписа с глава от заучено изпълнение. Голът обаче не беше признат заради засада. При тази ситуация Клаван получи удар в главата и играта беше спряна за няколко минути, докато той получаваше медицинска помощ, след което беше заменен.