google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Нападателят на Торино Ювентус Кристиано Роналдо проговори за победата на отбора си в мача от 18-ия кръг на италианската Серия А с Каляри (4: 0). Припомняме, че португалският нападател успя да отбележи хеттрик в тази среща.

„Удивително е чувството да започнеш 2020 г. с хеттрик и победа!“ – така написа Роналдо на своята страница в Twitter, за да изрази радостта от успеха.

Роналдо стартира игра в Ювентус през лятото на 2018 г. от Реал Мадрид, като трансферната сума възлезе на 117 млн. евро. По време на сезона 34-годишният португалец взе участие в 15 мача от националното първенство на Италия и вкара 13 гола и даде две асистенции.

„Най-важното нещо е отборът да спечели. Ние играхме добре и създадохме доста опасни моменти. Изключително съм доволен от хеттрика, но най-доброто от всичко е, че отборът записа победа и успяхме да се докажем със сериозен натиск върху Интер. Ясно е, че ние ставаме все по-добри с всеки изминал мач и това се отнася не само за отбраната на отбора, но и за полузащитата, както и атаката. Ювентус играе екипно и това се забелязва от резултатите му.“ – каза звездата.

„Не знам как ще играе Интер, но ако той загуби, това ще ни помогне много. Във всеки случай Ювентус направи всичко необходимо и вече остава само да чакаме и да видим какво ще се случи , каза още Роналдо пред Sky Sport Italia.

Да не забравяме, че Роналдо е първият играч, вкарал в топ 5 първенства за 18 последователни години.

Така той стана първият футболист с точни попадения в топ 5 европейски първенства за 18 последователни години (2003-2020 г.). Да повторят подобно постижение тази година могат само полузащитникът на „Бетис“ – Хоакин Санчес и нападателят на „Вердер Бремен“ Клаудио Писаро.