google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Мими Христова навършва 28

Олимпийската ни надежда в женската борба Мими Христова отбелязва днес 28-ия си рожден ден, съобщава българската федерация по борба.

Рожденичка в българския олимпийски тим 1

Родена на 19 юли 1993 година във Враца, представителката ни в категория до 68-килограма на Игрите в Токио е една от най-изтъкнатите ни състезателки в последно време.

Миналата година Христова, която ще участва на втора Олимпиада след дебюта си в Рио през 2016-а, стъпи на европейския връх в категория до 65 кг на шампионата в Рим.

Преди това Мими печели два бронзови медала – от първенствата във Вантаа (Финландия) през 2014 година, когато се състезава в категория до 55 кг, и Рига (Латвия) две години по-късно при 58-килограмовите.

През 2019 година на шампионата в руския град Каспийск пък Христова, която е европейска шампионка за девойки за 2012 година, се окичва със сребро.

“Пожелаваме здраве, късмет и да сбъдне олимпийската си мечта да се качи на стълбичката Честит празник!” написаха от федерацията.

Личният си празник Христова ще отбележи в Окаяма, където е на лагер преди олимпийския турнир в Токио, който ще се състои между 2 и 7 август.

Българският отбор, включващ още Миглена Селишка (в категория до 50 килограма), Евелина Николова (до 57 кг) и капитанът на тима Тайбе Юсеин (до 62 кг), ще се отправи към Токио следващия понеделник, 26 юли, за да се настани в Олимпийското село.