Руди Фьолер затвърди, че е бил треньор само за мача с Франция
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Беше много изтощително. Последните дни бяха напрегнати."

Руди Фьолер потвърди, че е бил начело на националния отбор на Германия по футбол само за един мач и ще продължи да търси нов треньор от позицията си на технически директор на Бундестима.

Под негово ръководство снощи германските национали надделяха с 2:1 над Франция. Скандиранията “Руди, Руди” на стадиона на Дортмунд бяха звукови за неговата огромна популярност и той изготви правилния план за мача, за да помогне на тима да сложи край на серията си от пет мача без успех.

Фьолер, който е носител на световната титлата като играч през 1990 година и финалист като треньор през 2002-а, се завърна начело след уволнението на Ханзи Флик в неделя, като досега помагаше с функцията си на технически директор, която стана факт след отпадането на Бундестима в груповата фаза на Световното първенство в Катар миналата година.

Но той ясно даде да се разбере, че няма да продължи да работи като треньор до домакинството на Евро 2024 или дори след това.

“Беше много изтощително. Последните дни бяха напрегнати. Не става въпрос за един мач, мога да се справя с това. Целият период от началото на година беше много тежък”, коментира Фьолер.