Румънски гранд си хареса български защитник от Академика
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Георги Пашов може да премине в отбора на ФКСБ

Румъският гранд ФКСБ (познат повече като Стяуа Букурещ) има интерес към българския бранител Георги Пашов, който в момента носи екипа на Академика Клинчени, съобщават медиите в Румъния.

За интерес от столичния отбор призна дори треньорът на Клинчени Илие Поенару. Към момента преговорите не вървят по мед и масло и Пашов може да остане в Академика и през пролетния полусезон.

„Разбрах, че моят колега в ФКСБ Пинтилий го е искал много, но за момента дискусиите остават отворени. Пашов е страхотен играч, чудесен десен защитник, който рядко се вижда в Румъния. Той е зрял и може да играе за всеки един отбор в страната“, коментира Поенару.

„Преди време той ми бе предложен от един мениджър, наблюдавах много негови изяви и разбрах, че той е това, от което се нуждая. Той тренира много добре, както всички нови играчи. Те са пример и имат добър манталитет“, допълни още наставникът на Академика Клинчени пред Digi Sport.

Георги Пашов подсили отбора на Академика през август тази година, като преди това игра за Жетису в Казахстан. Освен това бранителят е защитавал цветовете на Арарат Армения, а в България е играл за отборите на Славия, Монтана и Локомотив Пловдив.

Пашов бе титуляр във всички 15 мача на Академика през тази кампания, в които вкара един гол и даде една асистенция, а два пъти бе избиран в отбора на кръга.