Румениге: Нека помислим как да харчим по-малко, а не да печелим
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Президентът на Байерн призова към "по-малко арогантна игра"

Президентът на Байерн (Мюнхен) Карл-Хайнц Румениге коментира случващото се в европейския футбол и обявяването на Суперлига, която да събере едни от най-големите клуба на континента в отделен турнир от Шампионската лига.

Както е известно, баварците не са в списъка и обявиха, че нямат желание да се включват. Снощи президентът на Реал (Мадрид) Флорентино Перес обясни решението на колегите си от Англия и Италия да се обединят с това, че финансовата ситуация е много тежка и клубовете имат огромни загуби, които трябва да бъдат покрити от по-интересен и доходоносен турнир.

“Решението е да се намалят харчовете. Със Суперлигата, клубовете се опитват да решат проблема с дълговете си, който се влоши в условията на пандемия. Но пътят не може да бъде да печелиш още и още и да плащаш още повече и още повече за трансфери на футболисти и на агентите им. Трябва да намалим разходите малко, не да слагаме повече на масата.”, заяви той.

“Стигнахме прекалено далеч с харченията. Всички, без изключение. Време е да играем по-малко арогантна игра”, добави Румениге.