Русия оказа голяма чест на бивша звезда на “Левски”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Бразилецът Жоазиньо, който прекара четири години в Левски, беше включен от руското онлайн издание Sports в идеалния отбор на десетилетието на Краснодар. Припомняме, че играчът беше част от клуба от 2011 до 2018 година под опеката на треньора Олег Кононов и признанието за доброто му представяне не закъсня. Жоазиньо е известен като най-добрият подавач в историята на Краснодар. Той може да се похвали с 56 асистенции, както и с лидерство в системата „гол + пас” (95).

Припомняме, че Краснодар впечатли всички като дръпна много напред и вече е най-добре развиващият се руски клуб от 10 години насам. Дебютът му във Висшата лига на Русия се състоя през 2011/2012 година и за 2 години успя да влезе в класацията за Лига Европа, а за Купата на страната стигна до финала. След това се пребори за трето място в първенството на Русия, както и на двата осминафинала на Лига Европа. За толкова млад клуб, това е много сериозно постижение.

По повод контузията на Жоазиньо и последвалата фрактура на пищяла през 2015 година, руската медия не пропуска да отбележи, че само след кратко възстановяване в рамките на половин година, бразилецът отново беше в топ форма и продължи възходящата си кариера. Преди две години той премина в Динамо Москва и стана неговият най-добър нападател, допълва още изданието.
Ето кои още са включени в идеалния отбор на десетилетието: Юрий Газинский, Фьодор Смолов, Виталий Калешин, Андреас Гранквист, Маурисио Перейра, Виктор Клаесон, Андрей Дикан, Жоазиньо, Александър Мартинович, Сергей Петров, Шарл Каборе; треньор: Олег Кононов.