Русия предлага да спаси Европейското първенство
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Руската Федерация се само предложи за домакин на предстоящото Европейско първенство. Вариантите, който от УЕФА обсъждат до този момент са: отмяна до декември 2020 или лятото на 2021. По първоначален план Европейското трябва да се изиграе в няколко различни страни, което изглежда невъзможно според сегашната обстановка.

Припомняме, че Русия домакинства Световното първенство през 2018 и се прави страхотно с шампионата. Страната има нужната инфраструктура за да поеме провеждането на турнира.

„ Имаме готовност да помогнем, но първо трябва да обсъдим какъв ще бъде формата и колко срещи ще се изиграят.“ – заяви Алексей Сорокин. Той бе начело на организационния комитет стоящ зад Мондиал 2018.

Очаква се УЕФА да излезе със становище утре, когато ще се проведе теле конференция на всички членове на централата. Наистина има вероятност Русия за помогне в тежката обстановка, която се създаде“.

До момента в Русия са регистрирани 93 болни от коронавирус. Това е сравнително малко количество, особено ако се вземе на предвид размерите на страната.