Русия ще опита да сложи край на приказката на Финландия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Сборная" с тежка загуба в първия кръг, нуждае се от задължителна победа

Вторият кръг от груповата фаза на Евро 2020 започва днес от 16:00 часа с двубой на Финландия и Русия на “Газпром Арена” в Санкт Петербург.

Дебютният мач на Суоми на еврофинали бе победата с 1:0 над Дания, като срещата ще се запомни най-вече с кошмарния инцидент с Кристиан Ериксен, при който футболистът на „червения динамит“ загуби съзнание на терена, след което бе откаран в болница.

Русия от своя страна претърпя тежка загуба с 0:3 от Белгия и днес няма право на втора поредна грешка.

“Успехът над Дания бе много хубав от футболна гледна точка. Това е най-голямото постижение в кариерата ми, въпреки че поб­едихме и световния шампион Франция наскоро. Сега обаче сме съсредоточени изцяло вър­ху Русия. Вкарахме първия си гол на голям турнир, записахме първата си победа, а сега меч­таем да достигнем до елими­нациите. Срещу Дания бяхме фокусирани повече в защитни­те ни действия. Дали все още усещаме дра­мата с Ериксен? Разбира се, но най-важното е, че той е доб­ре. Не е лесно да се съсредото­чиш върху футбола, защото ставаше въпрос за нещо по-го­лямо от него, а именно човеш­кия живот. Всички в отбора са здрави. Ис­каме победата, но ако се стигне до равенство, това ни устройва напълно“, заяви селекционерът на финландците Марку Канерва преди двубоя със „Сборная“ от Група “В”.

Bet365 спорт дава предимство на Русия със ставка 1.61, равенството в двубоя е с 3.75, а победа за Суоми е с коефициент 6.00.

Вероятни състави:

Финландия: Храдецки, Араюри, Тойвио, О’Шонъси, Райтала, Камара, Спарв, Лод, Уронен, Пуки, Похянпало

Русия: Шунин, Джикия, Семьонов, Дивеев, Караваев, Оздоев, Зобнин, Фернандес, Головин, Миранчук, Дзюба