Руската мечка хвърли сянка върху последния мач на Хабиб
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Олег Тактаров смята, че боят с Джъстин Гейджи е бил нагласен

Известният с прозвището Руската мечка Олег Тактаров е на мнение, че боят между Хабиб Нурмагомедов и Джъстин Гейджи е била уреден. На 24 октомври в Абу Даби двубоят между двамате беше за обединяване на титлите в лека категория на UFC.

Очакваше се Гейджи да даде сериозен отпор на Хабиб и да влезе здраво в битката, но това така и не се случи. Нурмагомедов спечели с лекота двубоя, след което пък обяви, че се оттегля от бойната сцена.

Тактаров смята, че Али Абделазиз има общо с уреждането на мача, тъй като е мениджър на Хабиб и Гейджи.

 

View this post on Instagram

 

💬Олег Тактаров: «Сейчас уже никто не вспоминает, потому что понятно, что бой Нурмагомедова и Гейджи был договорной. Это очевидно. Но по мне – это нормально. Если есть возможность, если вы хорошо отработали, деньги заработали – еще лучше. Мне приятно, что человек болевым завершил или удушающим. То есть это такой посыл к молодежи: мол, вот, видите, человек добрый, не бил в партере, сделал болевой, больше боритесь, меньше жестокости. Завершил карьеру, перестанет вес гонять, здоровье сохранит. Заработал деньги, в конце концов. Я за него рад и счастлив. С другой стороны – хорошо, что все резко перестали мне что-то писать. Потому что рыльце-то в пушку. Вот так»

A post shared by MMA PUNCHER™ (@mmapuncher_tm) on Nov 9, 2020 at 3:59am PST

“Ясно беше, че битката между Хабиб Нурмагомедов и Джъстин Гейджи беше уредена. Това е нормално. Той се справи добре, спечели пари, което е още по-добре. Хубаво беше, че победи със събмишън. Това беше послание към младежите, което им показва, че повече трябва да се борят и по-малко да има жестокост. Хабиб приключи своята кариера и ще спре здравите тренировки. Той просто ще поддържа форма. В крайна сметка спечели пари и аз се радвам за него”, заяви 53-годишният Олег Тактаров, който през 90-те се биеше в UFC и спечели турнира им в тежка категория.