google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Динамо Москва, ЦСКА, Зенит и Сочи се обърнаха към съда в Лозана

Четири клуба – московските Динамо и ЦСКА, Зенит (Санкт Петербург) и Сочи, са подали жалба в Спортния арбитражен съд в Лозана, атакувайки решението на УЕФА да отстрани клубовете от Русия от европейските клубни турнири.

“Информираме ви, че нашият клуб, както и три други клуба от руската Висша лига – Зенит, Динамо и Сочи – подадоха жалба в Спортния арбитражен съд в Лозана срещу решението на УЕФА от 2 май 2022 г. за отстраняване на руски клубове от европейските турнири”, заявиха от ЦСКА (Москва). “Всички клубове искаме бързо разглеждане на жалбата. Надяваме се, че спортният принцип ще бъде спазен. ПФК ЦСКА се стреми да играе в европейски турнири и ще се бори за призовите места в първенството до самия край. Подаването на иск преди края на сезона е свързано с кратките срокове за обжалване на определени решения на УЕФА – 10 календарни дни“, съобщиха от пресслужбата на ЦСКА.

В началото на месеца УЕФА взе решение да извади руските клубове и национални отбори от международния календар за сезон 2022/2023 година.

Руските формации няма да могат да участват в европейските турнири, Лигата на нациите, Европейското първенство до 21 години, Евро 2022 за жени, както и в квалификациите за Световното за жени 2023.