google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Ман Юнайтед ще бъде шампион", споделя треньорът на Дарби Каунти

Според мениджъра на Дарби Каунти – Уейн Рууни, привличането на Бруно Фернандеш и Единсон Кавани е било от голямо значение за Манчестър Юнайтед и е в основа на добрите им резултати през този сезон, тъй като и двамата носят у себе си манталитета на победителя. Точно от това пък клубът е имал нужда, за да поддържа конкуренцията за титлата, смята легендата на “червените дяволи”.

Фернандеш и Кавани се присъединиха към клуба миналата година, като те отнеха малко от натиска върху Пол Погба, което позволи на световния шампион от Мондиал 2018 да разгърне пълния си потенциал, смята още Рууни. Погба демонстрира класата си за пореден път в последните седмици, след като отбеляза победния гол за успеха с 2:1 над Фулъм в сряда.

“През последните няколко години, Ман Юнайтед не беше готов да се бори за шампионската титла, но сега там привлекоха играчи като Фернандес и Кавани – играчи с манталитет за победа. Това е невроятно предимство и много помага да се вдигне нивото на отбора”, коментира мениджърът на Дарби Каунти пред журналисти.

”В момента Манчестър Юнайтед е кандидат за титлата във Висшата лига. Казах го на треньорите в Дарби преди 6 седмици, че Юнайтед ще бъде шампион. И днес го чувствам по същия начин”, заяви Уейн Рууни.

”И Погба ще има огромна роля в това. Другите двама футболисти, които бяха привлечени и за които смятам, че имат шампионски манталитет, просто ще свалят от напрежението. Това ще позволи на Погба да ни показва класата си. Изключително трудно да си единствен от топ-ниво в клуб от топ-ниво. Налага се да правиш повече, отколкото си способен сам”, добави Рууни.

В момента Манчестър Юнайтед е водач в класирането в английската Висша лига с 2 точки повече от градския си съперник Манчестър Сити, който обаче е с мач по-малко. В предстоящия си двубой в неделя, тимът на Оле Гунар Солскяер играе с Ливърпул в 4-ия кръг за ФА Къп, след което има мач срещу Шефилд Юнайтед другата сряда във Висшата лига.