Рууни: “Ман Юнайтед ще спечели титлата!”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Според бившия нападател на Червените дяволи присъствието на Фернандеш и Кавани е изиграло ключово значение

Мениджърът на Дарби Каунти Уейн Рууни заяви, че бившият му клуб – Манчестър Юнайтед, ще спечели шампионската титла във Висшата лига през този сезон.

Снощи Червените дяволи се завърнаха на върха на класирането в Премиър Лийг, след като надиграха Фулъм с 2:1. Миналата година по това време Юнайтед, който спечели последната си титла през 2013 година, изоставаше с внушителните 33 точки зад бъдещия шампион Ливърпул.

Според Рууни обаче привличането на Бруно Фернандеш и Единсон Кавани е спомогнало за стопяването на разликата. Именно присъствието на двамата е позволило на Пол Погба да възроди играта си.

“През последните няколко години, Манчестър Юнайтед не бе готов да се бори за титлата, но сега привлече играчи като Фернандеш и Кавани – играчи с шампионски манталитет, което им помогна страшно много,” заяви Рууни.

“И сега съставът се бори за титлата на Висшата лига. Казах на треньорите в офиса преди шест седмици, че смятам, че Манчестър Юнайтед ще спечели титлата.

“Все още съм на това мнение. Пол Погба ще играе огромна роля за това. Играчите, които бяха закупени, ще освободят от напрежението върху него, и сега той спокойно може да покаже качествата си на терена.”

Любопитно е да се отбележи, че родният букмейкър Efbet  все още предлага повече от примамлив коефициент за шампионска титла за Ман Юнайтед – 7.00. Фаворит все още е Манчестър Сити – 1.50, докато ставката за Ливърпул е 5.50.