Рууни най-после изплю камъчето: “Искам да съм като Джерард!”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Екс-нападателят на Евертън и Ман Юнайтед бе назначен като временен мениджър на Дарби Каунти

Оформилият се като футболист в Синята част на Ливърпул Уейн Рууни обяви, че иска да стане успешен мениджър като иконата на Червената половина на Мърсисайд Стивън Джерард.

Роденият в Крокстед (б. а. – предградие на Ливърпул) нападател, който изигра 120 мача за националния тим на Англия, се подготвя за дебюта си като временен мениджър на Дарби Каунти.

Клубът от Чемпиъншип посочи вратата на бившия холандски национал Филип Коку, след като се смъкна до дъното в подреждането, а на поста с временен статут беше поставен именно екс-стрелецът на Евертън.

Първият двубой на Рууни като мениджър е срещу Бристол Сити в събота, а неговите мисли вече са вдъхновени от назначенията на бившите му съотборници във формацията на Трите лъва – Джерард в Рейнджърс и Франк Лампард в Челси.

“През последните няколко години ясно дадох да се разбере, че амбицията ми е да стана мениджър,” заяви 35-годишният Рууни.  “Особено с момчета като Стивън Джерард, Франк Лампард и Скот Паркър (Фулъм) всички получиха добри работни места и да справят наистина добре. Не бих бил амбициозен човек, ако кажа, че не искам работата.

Рууни продължава да е част от тима на Овните, но заявената от него амбиция предполага, че дните му като футболист може да приключват.

“Знам, че съм в залеза на кариерата си,” каза той. “Ще трябва да изчакаме и да видим какво ще се случи в бъдеще. Засега имам пръст и в двете съблекални – като играч и се опитвам да ръководя отбора, и ще видим къде ще ни отведе това.”