Добави коментар
Реферът на дуела за Суперкупата и ВАР-асистентът Дениз Соколов бяха порицани заради отменения гол в началото на мача

Съдийската комисия при БФС констатира неправилна комуникация и използване на неподходяща терминология между главния съдия Ивайло Стоянов и VAR-асистента Дениз Соколов, довела до създаване на напрежение в 14-ата минута на двубоя за Суперкупата между Лудогорец и ЦСКА София.

Разградчани смятаха, че са повели в резултата, след като Игор Пластун прати топката в мрежата с удар с глава след центриране от ъглов удар на Кирил Десподов, но Стоянов отмени попадението, отчитайки след намеса на ВАР, че украинският бранител е извършил нарушение срещу Жорди Кайседо.

Ето и становището на СК, публикувано на сайта на БФС:

Във връзка със ситуацията, възникнала в 14-ата минута на финала за Суперкупата на България между Лудогорец и ЦСКА-София, Съдийската комисия при БФС констатира неправилна комуникация и използване на неподходяща терминология между главния съдия Ивайло Стоянов и VAR-асистента Дениз Соколов, довела до създаване на напрежение на терена.

СК счита, че допуснатата грешка се дължи на липсата на практика при използване на системата VAR от страна на съдийската бригада, което обаче по никакъв начин не би следвало да бъде използвано като оправдателен аргумент.

Съдийската комисия подчертава, че няма да позволи компромиси с качеството на съдийството предвид огромните усилия и финансовите инвестиции от страна на Българския футболен съюз за интегриране на системата VAR, възлизащи на над 3200 лв. на мач.

СК ще вземе отношение към нарядите на гореспоменатите рефери съгласно Правилника на футболното съдийство.

Добави коментар
Гласувай: