Съдия за Ноле:”12 минути не спря да повтаря едно и също”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Главният съдия на US Open заяви, че не е имал какво друго да направи освен да дисквалифицира Новак Джокович, независимо че самият Сьорен Фримел също смята, че действията на сърбина са били неумишлени.

Водачът в световната ранглиста беше дисквалифициран по време на осминафиналния сблъсък с испанеца Пабло Кареньо Буста, след като неволно изстреля топка в тялото на една от страничните съдийки на линиите.

Решението предизвика дискусии, защото наистина изглеждаше, че действията на Ноле не са умишлени.

Фримел обаче е категоричен, че просто се е позовал на правилника.

“Той опитваше да се оправдае в продължение на 12 минути.” започна изповедта си Фримел. “Изложи гледната си точка и непрестанно повтаряше, че не го е направил умишлено.

“Това беше тезата, която изложи. Не спираше да обяснява, че действията му не са умишлени. Оправда ги с това, че е бил ядосан, изстрелял е топката, но по никакъв начин не е искал да уцели съдийката.

“Именно заради това той твърдеше, че нямаме никакво основание да го изхвърлим от турнира.

“Естествено, че съм на мнение, че Ноле не направи нищо умишлено. В случая обаче това няма никакво значение.

“Значение имат фактите, а те са, че съдийката бе ударена, понесе удар и нараняване.

“Има си ясен правилник. Има действие, има и резултат, а в такъв случай трябва да последва наказание. В подобни случаи не е описано дали действията са умишлени или не.

“Убеден съм, че със супервайзъра на турнира взехме правилно решението. Наясно сме, че се вдига толкова шум, защото в случая потърпевш е страхотен тенисист и голям шампион като Новак Джокович.”