Сагата приключи: Артур се съгласи да премине в Ювентус
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Халфът на Барселона Артур най-после се е съгласил да подпише договор с италианския шампион Ювентус, информира “ESPN”. 23-годишния бразилец дълго време отказваше трансфер в Торино и желаеше да се бори за титулярното си място на “Ноу Камп”, но настоятелните действия на двата клуба са го убедили да приеме сделката. 

Полузащитникът ще подпише с Ювентус за пет сезона, а заплатата му ще бъде 5,5 милиона евро, което е тройно увеличение, спрямо сегашното му възнаграждение, пише “Sky Italia”.

Както още вчера информирахме, стойността на сделката е 70 милиона евро плюс бонуси. Двете ръководства са се разбрали за интересна схема на плащане, която цели избягването на финансовия феърплей. Първо “старата госпожа” ще плати 70 милиона на Барса за Артуро, а след известно време (когато се навлезе във следващата финансова година), каталунците ще преведат 60 милиона на Ювентус за правата на 30-годишния халф Миралем Пянич. Така реално двата клуба ще си разменят двамата футболисти, а разликата от 7 години във възрастта на играчите е оценена на 10 милиона, който торинци ще дадат допълнително.