Ювентус и Барселона се разбраха за цената на Артур
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Ювентус и Барселона са се разбрали за трансфера на бразилския полузащитник Артур. Стойността  на сделката е 80 милиона евро, съобщава „Sky Sports”. Въпреки, че двата клуба са се разбрали, трансферът може да бъде провален от нежеланието на бразилеца да замине за Италия.

Наставникът на „бианконерите“ Маурицио Сари иска да изгради халфовата си линия около Артур, по същия начин, по който го направи с Жоржиньо в Наполи и Челси.

„Старата госпожа“ се опитва да изкуши 23-годишния халф и с по-добра заплата, отколкото сегашната му в Барселона. Шампионът на Италия е готов да му дава по 5 милиона евро на година.

Артур се очаква да играе за Барса в днешния двубой с Атлетик Билбао, и според „Sky sports” неговото желание е да продължи да носи фланелката на „блаугранас“. Бразилецът е амбициран да остане на „Ноу Камп“ и да се бори за титулярното си място.

Двата клуба ще се опитат да завършат трансфера до края на месеца, въпреки че спортният директор на Юве Фабио Паритици отрече това. Той обяви още, че клубът все още се опитва да навие играча за трансфер в Торино.

Двата отбора продължават и разговорите за трансфера на Пянич. В последните дни се появиха информации, че двата гранда ще се опитат да си разменят двамата полузащитници.

Според информация на „Sky Italy“, Ювентус оценява Пянич на 70 милиона евро, но от Барселона не мислят, че това е реалната цена на босненецът.

Барса ще се опита да продаде няколко от своите играчи, в опит да осигури средства за нови футболисти. За момента, на пазара са: Осман Дембеле, Фелипе Коутиньо, Иван Ракитич, Самуел Юмтити и Нелсон Семедо.