Сакалиев: Лично за мен ЦСКА трябва да играе доста по-атакуващо
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Ясен Петров е добър треньор и трябва да му се даде време да работи", споделя Стойко Сакалиев

Бившият футболист на ЦСКА – Стойко Сакалиев, е на мнение, че “червените” трябва да играят доста по-атакуващо. Настоящият помощник-треньорът на Септември Симитли смята, че схемата на Бруно Акрапович е дефанзивна. Сакалиев, който днес навършва 42 години, говори пред Дарик и за националния тим на България, който днес стартира участието си в световните квалификации срещу Швейцария.

“За мен лично ЦСКА трябва да играе доста по-атакуващ футбол. За да има повече голови положения, трябва да играят с двама нападатели. На мен с настоящата схема ми се струва, че малко по-дефанзивно играят. За мен, за да нямат проблеми с отборите от топ 6, трябва да играят по-атакуващ футбол”, споделя Сакалиев.

“От гледна точка на Али Соу продажбата му е окей за него, от страна на нас феновете и хората, които обичат ЦСКА, не е удачен момент. Но това е решение на ръководството. Но ако целта им е да гонят трофеи трябва да има изграден тим, който е заедно от минимум 2 години. Не съм се старал да ставам любимец на “червените” фенове, но така се е случило. С любовта към клуба, поведението ми на терена и може би с това, че винаги съм твърдял, че ЦСКА е най-великият и голям клуб в нашата страна”, добави любимецът на Сектор Г.

Стойко Сакалиев заяви също, че е оптимист а българския футбол. Той смята, че националният селекционер Ясен Петров е добър треньор и фактът, че е повикал доста млади играчи в състава показва, че в България има таланти.

“В настоящия момент във футболна България няма по-подходящ треньор от Ясен Петров. Минахме през доста селекционери, на които не им се даваше време да работят. Според мен Ясен, ако го оставят да работи, ще стигне до резултати”, каза бившият футболист на ЦСКА.