Салернитана и Фиорентина не успяха да се победят в голово шоу
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Булайе Диа блесна с хеттрик

Салернитана завърши 3:3 с Фиорентина в невероятно драматичен двубой. Домакините повеждаха в резултата на три пъти, но винаги бяха изравнявани.

Булайе Диа даде преднина на домакините в 10-ата минута. Той успя да се разпише след чудесно подаване на Брадарич, който го изведе на стрелкова позиция.

Нико Гонзалес възстанови равенството в 36-ата минута след чудесен удар с глава от наказателното поле.

Надеждите на Фиорентина бяха разбити за втори път от Булайе Диа в 59-ата минута. Второто му попадение в мача бе доста сходно на първото, което показва, че Фиорентина не успя да си научи урока след първата грешка.

“Виолетовите” обаче отново възстановиха равенството. Джонатан Иконе бе точен в 71-ата минута след като преодоля с дрибъл Гилермо Очоа.

Булайе Диа обаче отново избухна 10 минути по-късно и оформи своя хеттрик. Той даде преднина на Салернитана за трети път в мача, след като се разписа от дузпа.

За нещастие на Диа обаче Фиорентина отново изравни. В герой за гостите се превърна Кристиано Бираги, който вкара страхотен гол от пряк свободен удар.

След равенството за Фиорентина е почти сигурно, че няма да може да се добере до топ 6 и да играе в евротурнирите през следващия сезон, тъй като “виолетовите” изостават на 9 точки от Милан и Рома.