Самуилов: “Не ме забърквайте в интриги, пари само за школата”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Бившият собственик на Ботев Пловдив Георги Самуилов се обърна към привържениците на Канарчетата със специално изявление, в което потвърди, че повече не участва в управлението на клуба.

Обръщението идва след създалото се напрежение около проваленото назначение на Тервел Златев за нов изпълнителен директор на клуба от “Коматево”.

Бизнесменът заяви, че ще продължи да помага финансово школата на Жълто-черните, с което даде да се разбере, че мъжката формация на Ботев не е сред приоритетите му.

Ето всъщност и цялото изявление на Самуилов:

Скъпи ботевисти,

На 26 юли 2020 г. обявих решението си да се оттегля окончателно от Съвета на директорите на ПФК „Ботев Пловдив“ и прехвърлих акциите на Сдружение ФК „Ботев Пловдив“. Реално от тогава не се занимавам с управлението на клуба и не взимам отношение в решенията на новия собственик, т.е. Вие феновете. Не съм човекът, който назначава и уволнява мениджъри. Нямам и такива намерения! Категорично заявявам, че не искам да бъда забъркван и да влизам в интриги. Както съм обещал, всички задължения и заплати са изчистени, като оставям клуба в стабилно състояние. Ще продължавам да помагам на ДЮШ, за която съм поел изцяло отговорност. Децата са бъдещето на ПФК „Ботев Пловдив“ и те са моя лична кауза!

Само “Ботев Пловдив”!

С уважение,

Георги Самуилов