Санчес и Лукаку поведоха Интер към страхотен обрат срещу Торино
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Нерадзурите" наваксаха изоставане от два гола срещу Торино

Интер победи Торино с 4:2 в много драматичен двубой от 8-ия кръг на италианската Серия А. “Нерадзурите” направиха пълен обрат в мача, след като изоставаха с 0:2 в началото на втората част. Две попадения за “синьо-черните” отбеляза Ромелу Лукаку, а началото на обрата постави Алексис Санчес, докато последният четвърти гол бе дело на Лаутаро Мартинес.

Наставникът на домакините Антонио Конте не можеше да разчита на Брозович и Коларов, които са позитивни за COVID-19. Мениджърът на Интер остави Лаутаро Мартинес на пейката, а Алексис започна като партньор на Лукаку на върха на атаката.

За Торино големият отсъстващ бе нападателят Андреа Белоти, който се контузи на загрявката. На негово място започна Симоне Дзадза, който се възстанови от контузия.

Интер започна срещата по-активно, но първият по-добър шанс за гол бе за гостите. В 10-ата минута Симоне Верди намери Дзадза, който отправи опасен изстрел на сантиметри покрай гредата. Единадесет минути по-късно отново Дзадза пропусна, като този път вратарят на Интер Самир Ханданович се намеси отлично.

Торино успя да ограничи атаките на Интер в следващите минути, като играта на “Сан Сиро” бе равностойна. В края на първата част гостите поискаха дузпа за нарушение на Бастони срещу Дзадза, но вместо това главният съдия отсъди фаул в нападение.

В заключителните минути на първото полувреме Симоне Дзадза откри резултата. Бившият италиански национал получи подаване от Суалихо Мейте и даде аванс на “биковете” – 0:1, като при този резултат приключи първата част.

В началните минути на второто полувреме “синьо-черните” владееха повече топката, но не успяха да затруднят защитата на съперника. В 58-ата минута опитният бранител на Интер Ашли Йънг извърши нарушение в наказателното поле срещу Вилфред Синго. Главният рефер не отсъди нищо на момента, но след това разгледа ситуацията с ВАР и посочи бялата точка. Кристиан Ансалди бе безкомпромисен при изпълнението на дузпата и удвои аванса на Торино – 0:2.

В 64-ата минута Интер намали резултата с попадение на Алексис. След удар на Лукаку в гредата, топката попадна в чилиеца, който от близка дистанция вкара за 1:2.

Три минутки по-късно “нерадзурите” възстановиха равенството. Алексис Санчес комбинира с Ромелу Лукаку и белгийският нападател не сбърка на празна врата – 2:2.

Интер заигра още по-силно след това и бе близо до ново попадение в 70-ата минута, но удар на Ранокия с глава премина покрай вратата на гостите.

В 83-ата минута Интер получи дузпа след намесата на ВАР за нарушение срещу Хакими. Зад топката застана Лукаку, който с мощен удар преодоля Салваторе Сиригу за 3:2. Това бе шесто попадение за Лукаку в Серия А от началото на сезона.

В 90-ата минута и резервата Лаутаро Мартинес записа името си сред голмайсторите след асистенция на Лукаку, като така бе оформен и крайният резултат 4:2.

Така Интер се поздрави с трите точки, като вече има 15 в своя актив и прогресира до 5-ото място в класирането. Торино пък остана с актив от 5 точки на 18-ото място.