Санкт Паули изхвърли Дортмунд от Купата на Германия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Втори отбор от Хамбург се класира за 1/4-финалите

Втородивизионният Санкт Паули хвърли бомбата в турнира за Купата на Германия, след като успя да елиминира от надпреварата носителя на трофея Борусия (Дортмунд) след заслужена победа с 2:1 в динамичен осминафинален сблъсък.

Нападателят от Того Етиен Аменийдо се разписа след 4 минути игра, за да осигури летящ старт на тима от Хамбург, а белгиецът Аксел Витсел си вкара автогол, не успявайки да изчисти добре центриране от десния фланг малко преди почивката за 2:0.

В 58-ата минута норвежката голова сензация Ерлинг Холанд съкрати изоставането на Жълто-черните, които обаче така и не намериха сили за изравнително попадение в северния град.

Статистиците в Германия припомниха, че това е първото отпадане на Дортмунд от тим извън Първа Бундеслига от 17 години насам.

Настоящият сезон може да се превърне в най-сладкия в историята на Санкт Паули, тъй като освен знаметитата победа над Дортмунд на “Милернтор Щадио”, “светците” са напът да завършат за първи път в класирането пред големия градски съперник – Хамбургер ШФ.

В друг осминафинал в турнира, играл се тази вечер Бохум победи Майнц 05 с 3:1.