Сантуш иска головете на Пеле и в контролите да се зачитат
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Според бразилците попаденията на Краля на футбола са 1091

Бразилският футболен клуб Сантуш – клубът на Краля на футбола Пеле, очевидно не прие на драго сърце головия рекорд, който постави Лео Меси преди няколко дни.

Аржентинският маестро подобри върховото постижение на бразилеца за най-много попадения за един клуб, разписвайки се за 644-и път, докато на сметката на Пеле са записани 643 гола за Сантуш в периода 1957-1974 година.

Според ръководството на бразилския клуб обаче трябва да се зачитат и головете на Пеле за отбора в приятелските и неофициалните мачове, с което попаденията му за отбора стават 1091.

“Пеле е вкарал 1091 гола за Сантос,” се казва в изявление на клуба. “Според статистиката той има 643 гола в официални мачове и 448 гола в приятелски срещи.

“Тези 448 гола, които не зачитат, са вкарани срещу авторитетни отбори в Южна Америка като Америка (Мексико), Коло Коло (Чили), Интернасионал (Бразилия) и други. Тези цифри са абсолютни.

“Гол във вратата на Ейбар статистически има същата стойност като гол във вратата на Валенсия. Гол срещу Трансваал от Суринам е със същата статистическа стойност като гол във вратата на Реал Мадрид на “Сантяго Бернабеу”