Съотборник на Мбапе го навива за трансфер в Байерн
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Звездата на "петлите" обяви, че предпочита Левандовски пред Холанд

Голямата звезда на Пари Сен Жермен и френския национален тим – Килиан Мбапе, разкри, че съотборникът му в състава на “петлите” Люка Ернандес го е увещавал да се съгласи да премине в редовете на Байерн.

Самият той не отказа подобна възможност, а на всичко отгоре засипа със суперлативи баварския колос.

“Люка ми каза, че трябва да отида в Мюнхен и да играя за Байерн,” разкри Мбапе пред високотиражния Bild. “Дали си го представям? Във футбола никога не знаеш какво ще се случи.

“Аз обаче съм много доволен от настоящата ситуация. Байерн е в топ 5 на най-добрите клубове в света. Само можеш да ги поздравиш за начина, по който успяват да задържат качеството на отбора всяка година. Те просто знаят какво правят.

“Сега Жером Боатенг и Дейвид Алаба напуснаха, но дойде Дайо Упамекано, който е отличен защитник. Там имат ясна концепция, което ги прави голям клуб. Те винаги са фаворит за всеки трофей.

“Така че винаги ще трябва да побеждавам Байерн в бъдеще, ако искам да спечеля трофей. Роберт Левандовски или Ерлинг Холанд? Избирам Левандовски!”

Мбапе коментира и прогнозата на Лотар Матеус, че именно той ще се превърне в звездата на започващото в петък европейско първенство.

“Думите на Лотар Матеус, че ще съм звездата на Евро 2020? Лотар е абсолютна легенда, наистина бих искал да се запозная с него. Само мога да му благодаря за думите му, но, разбира се, първо трябва да се представя добре на терена.

“Далече съм от това да кажа, че съм най-добрият играч в турнира. Срещу кого ще ни бъде по-трудно – Германия или Португалия? Германия, защото това ще бъде първият ни мач.

“Техният отбор е пълен с много млади играчи, които са доста амбициозни. Има и завръщащи се футболисти като Томас Мюлер. Трябва да бъдем на 100% и срещу двата опонента. Мануел Нойер е сред най-добрите вратари в историята.

“Играл съм срещу него няколко пъти, така че го познавам доста добре. Но, разбира се, ще го разуча преди мача и ще анализирам какво му харесва и какво – не. Да вкарам гол срещу него ще ми помогне.”