Съотборник на Ноле: “Все още не е ясно за Australian Open”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Джокович вече обяви, че няма да участва в ATP Cup след Нова година

Съотборникът на Новак Джокович в сръбския национален тим по тенис – Филип Краинович, обяви, че все още няма яснота дали асът в световния спорт ще вземе участие в Откритото първенство на Австралия през следващия месец.

“Разбрахме за отказа (за участие в ATP Cup) на Новак един или два дни преди да бъде обявено официално,” заяви Краинович. “Да имаш играч на неговото ниво в отбора си прави огромна разлика.

“Когато Новак е с нас, очакванията са много по-високи и всички следят най вече него, а той, от своя страна, мотивира целият отбор да се представя по-добре. В момента не сме сред основните фаворити за титлата, но това може да бъде за добро.

“Мисля, че и той, също като нас, се надяваше да бъде намерен някакъв начин да отпътува за Австралия. Това обаче не се случи. Тъжно е, но ситуацията е такава, каквато е, и ще трябва да се справим с това.

“Не знам каква е официалната причина за решението на Новак. Предполагам, че AТР ще споделят с феновете. Джокович ни каза единствено, че няма да играе на ATP Cup и ще се опита да стигне до Australian Open.

“Точните му думи бяха „Момчета, няма да дойда на АТР Cup, a зa Australian Open – ще видим”. Не ни спомена дали ще се изявява в Австралия или не, а само, че времето ще покаже.”