Съперничката на Цвети: “Тя играе най-добрия си тенис”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
.

Ализе Корне смята, че тригодишното отсъствие на Цвети Пиронкова от корта по никакъв начин не се е отразило на формата и невероятния и бекхенд.

Нещо повече, според французойката бившата ни най-добра ракета при жените се наслаждава на най-добрия си тенис.

Утре Пиронкова и “30-годишната Корне се изправят една срещу за място на четвъртфиналите на US Open.

“Изобщо не знаех, че съм от нейната страна на схемата,” коментира Корне. Видях я след нейния мач в съблекалнята. Попитах я: “Победи ли?”. Тя каза: “Да”. Изглеждаше изненадана от себе си. Аз казах: “О, Боже, никой не може да те спре”. Какво завръщане! Посмяхме се…

“Познавам я от дълго време, от години играем в тура. Тя се завърна така, сякаш нищо не се е случило и играе най-добрия си тенис. Наистина впечатляващо!”

Съперничката на Цвети: "Тя играе най-добрия си тенис" 1

Това ще бъде четвърти сблъсък между Цвети и французойката, като българката води с 2:1 победи.

Пиронкова обаче постигна двата си успеха – в Бордо и Щутгарт, преди повече от 10 години. Световната номер 56 Корне пък спечели последната им среща през 2011-а на Мастърса в Индиън Уелс.

“Спомням си, че съм губила от нея в миналото, затова знам, че тя може да играе страхотен тенис, бекхендът й е невероятен, каза Корне. “За разнообразие може и аз да съм фаворитът сега. Не ме е грижа. Така или иначе мачът ще бъде едно хубаво предизвикателство. Ще видим какво ще се получи.

“Ще говоря утре със своята треньорка Сандра Заниевска за мача и как да вляза в двубоя по най-добрия възможен начин, защото никога досега не съм била на 1/4-финал на турнир от “Големия шлем”.

“Определено за мен ще е специално да играя в понеделник. Може би ще има малко по-голямо напрежение, но аз съм готова за предизвикателството. Развълнувана съм.”

Букмейкърите определят като приблизително равни шансовете на двете тенисистки да достигнат до заветните четвъртфинали.

Bet365 БГ дава коефициент 1.90 за победа за Пиронкова, такава е ставката и за успех на Корне.

Еfbet Онлайн е определил 1.88 за нашата тенисистка, докато коефициентът за победа на французойката е 2.00.