google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Легендарният треньор на Ман Юнайтед връчи наградата на Клоп за най-добър мениджър за сезона

Легендата на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън награди треньора на Ливърпул Юрген Клоп за “Най-добър” сред треньорите във Висшата лига във вторник вечер. Бившият наставник на Борусия Дортмунд получи и трофея за най-добър мениджър за сезона на името на великия шотландски треньор.

Самият сър Алекс обяви победителя и заяви следното: “Това е агония, това е абсолютна агония… Юрген Клоп. Преди 12 години му казах да отиде в клуб с история. Трябваше да му препоръчам да отиде в Скънторп Юнайтед”.

Фърги може би визира факта, че с идването на Клоп тимът от “Анфийлд” отново е сред най-добрите на Острова. Ливърпул вече е само на една титла от рекордните 20 на Манчестър Юнайтед, като този сезон бе изключително близо до изравняването на постижението на “червените дяволи”.

Преди 12 години се състоя първата лична среща между двамата велики треньори. “Тогава не успях да му разбера нищо от казаното – отговори Клоп. “Но станах по-добър в това в работата ми с Робо и Кени (става дума за Анди Робъртсън и Кени Далглиш)”