Сърбия измъкна 1:1 срещу Словения в 95-та минута
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Резервата Лука Йович се превърна в герой за западните ни съседи

Сърбия успя да се добере до първата си точка на Евро 2024 след късен изравнителен гол срещу Словения за крайното 1:1. Големият герой за сърбите беше резервата Лука Йович, който вкара с глава след корнер в 95-та минута на мача.

Словения направи огромен пропуск в 38-ата минута, когато Тим Елшник имаше късмета след рикошет да получи топката на перфкетна позиция за стрелба, но топката срещна левия страничен стълб на Райкович. След това топката се озова в Бенямин Шешко, но той пък изпрати кълбото в аут.

20 минути преди края на редовното време Словения поведе изненадващо. Тим Елшник прати много хубав пас в наказателното поле на Сърбия, където Сергей Милинкович-Савич изпусна Жан Карничник, и той на втора греда засече във вратата.

Сърбия изпусна страхотна възможност да изравни само две минути по-късно, когато Митрович получи пас в наказателното поле и стреля, но топката срещна напречната греда на Ян Облак. Все пак, Сърбия успя да изравни резултата в петата минута на добавеното време на срещата. Илич центрира от корнер а в сгъстеното наказателно поле Лука Йович бе изпуснат от Карничник, засече топката с глава и я вкара във врата на Ян Облак.