google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Наставникът на Ювентус Маурицио Сари опита да намери куп причини за неубедителното представяне на неговия тим в двубоя с Удинезе.

Инкасирайки гол в добавеното време, Бианконерите отстъпиха с 2:1 при гостуването на “Фриули”, а победа в тази среща щеше да ги направи шампиони на Италия и на теория.

Три кръга преди края на Скудетото Юве, който спечели само един от последните си 5 мача, е начело с 80 точки, следван от Аталанта със 73 и Интер със 73.

Сари призна, че отборът му е загубил формата и организацията си, но главно бил останал с празни ръце заради силното си желание да спечели.

“Искахме да спечелим на всяка цена и действахме рисковано в края. Така се стигна и до този гол в 93-ата минута,” коментира Сари.

Според бившия мениджър на Челси мачовете след подновяването на шампионата са странни, тъй като всички тимове са изморени.

Сари обаче направи и любопитно изказване, което предизвика куп иронични усмивки.

През този сезон Юве вече допусна 38 гола, доста повече, отколкото инкасираше през последното десетилетие.

Босът на Старата госпожа побърза да се оправдае с… многото дузпи, отсъдени срещу неговия тим.

“Не бива да се пропуска, че срещу нас бяха отсъдени 12 дузпи – това е нещо необичайно за голям клуб,” заяви Сари. “Като цяло дузпите бяха повече, говоря за рекорд за всички времена.

“Но процентът, с който се увеличават дузпите в наша вреда е много по-висок от този на някои други.”

Думите на Сари накараха мнозина да повдигнат вежди, имайки предвид, че Ювентус продължава да се ползва с реноме на доста фаворизиран от арбитрите тим.

“Джорджо Киелини на практика бе извън строя през целия сезон, а хората дори не могат да си представят колко липсват неговият опит и характер. Леонардо Бонучи пък беше наказан днес, Миралем Пянич имаше проблем с адуктора, макар и неособено сериозен.

“Гонсало Игуаин е аут, той също щеше да е от полза срещу отбор, играещ подчертано дефанзвино.”