google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Александър Зверев се класира за 1/2-финалите на Australian Open, след като постигна победа с 3:1 сета срещу Стан Вавринка тази сутрин.

Германецът достигна за първи път до полуфинал в турнир от Големия шлем. Зверев записа успех в 4 сета срещу опитния швейцарец като спечели с 1-6, 6-3, 6-4, 6-2.

22-годишният тенисист показва много добра игра на турнира в Мелбърн, след като е загубил само 1 сет от началото на надпреварата. Той ще се изправи на 1/2-финалите срещу победителя от мача Рафаел Надал – Доминик Тийм.

Германецът не започна добре срещата и допусна пробив още на старта. Вавринка поведе с 4-0 и играеше със самочувствие на Rod Laver Arena. Швейцарецът спечели първият сет с 6-1, но това бе всичко хубаво за него в днешния двубой.

Александър Зверев можеше да пробие в началото на сет номер 2, но пропусна точка за пробив. Играта бе равностойна до средата на втората част, когато Зверев наложи волята си и проби за 5-3. След това той спечели сервис гейма си без проблеми и изравни сетовете. В третия сет двамата тенисисти направиха по един пробив още на старта. Зверев обаче контролираше двубоя и правеше по-добрите удари. Германецът реализира втори пробив в петия гейм и поведе с 3:2. Този пробив се оказа решителен в сета и с добър начален удар, Саша Зверев взе сета с 6-4 и поведе в двубоя.

В четвъртия сет Зверев показа, че е готов да приключи двубоя. Германецът направи пробив още в първия гейм и задържа подаването си, за да поведе с 2:0. В третия гейм Вавринка бе разколебан и допусна нов пробив, с което двубоят изглеждаше предрешен.

Стан не успя да се върне в срещата, а Саша Зверев бе перфектен, като 22-годишният тенисист спечели 4-ия сет с 6:2 и по този начин се класира за първи път на 1/2-финалите на турнир от Големия шлем. Задачата на Зверев ще бъде сложна в следващия кръг, тъй като го очаква тежък двубой срещу Рафа Надал или Доминик Тийм.