Съставите за Мърсисайдското дерби на “Анфийлд”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Ливърпул приема Евертън днес от 19:30 часа, "карамелите" нямат победа като гост от 22 години

Мърсисайдското дерби между Ливърпул и Евертън приковава вниманието на феновете на футбола днес от 19:30 часа.

„Карамелите“ нямат победа на „Анфийлд“ от 22 години насам, като днес ще опитат за пореден път да прекъснат черната серия. Последният успех на Евертън като гост е на 27 септември 1999 година, когато печели с 1:0 след попадение на Кевин Кембъл.

По-рано през сезона двата тима направиха 2:2 на „Гудисън Парк“, като „червените“ фенове едва ли ще забравят скоро този сблъсък. През октомври вратарят на Евертън Джордан Пикфорд влезе брутално в краката на Върджил ван Дайк, който получи тежка контузия и е аут до края на сезона.

Двата отбора са съседи и в класирането на Висшата лига. Отборът на Юрген Клоп заема шестото място с 40 точки и ще се бори за място в Топ 4. Евертън е с 37 точки, като при успех ще се изравни с градския съперник.

Ливърпул направи сериозна крачка към четвъртфиналите в Шампионска лига след успех с 2:0 над РБ Лайпциг в първия 1/8-финал, но „червените“ се представят в последните си мачове във Висшата лига далеч от очакваното, допускайки три поредни загуби. Евертън също няма победа в три мача с две поражения и равенство.

Съставите за днешния двубой:

Ливърпул: Алисон, Робъртсън, Александър-Арнолд, Кабак, Вайналдум, Хендерсън, Тиаго, Джоунс, Фирмино, Салах, Мане

Евертън: Пикфорд, Колман, Дин, Годфри, Кийн, Холгейт, Родригес, Дукуре, Андре Гомеш, Дейвис, Ричарлисон