Сътресенията в Пирин продължават, режат заплатите на играчите 1
1 0

Трусът, който разтърси благоевградския Пирин тази седмица, ще бъде последван от сериозни оздравителни мерки, като една от първите стъпки ще бъде намаляването на заплатите на футболистите, твърди “Мач Телеграф”.

Не е тайна, че възнагражденията на играчите на Орлетата се конкурират и дори са по-високи от тези на не един и два отбора в Първа лига.

Ръководството на Пирин планира съвсем скоро да започне разговори с някои от асовете в тима, надявайки се че футболистите ще осъзнаят ситуацията и ще проявят разбиране.

Най-високи месечни заплати – над 10 хиляди лева, получават екс-националите Николай Бодуров и Станислав Манолев. Повечето от другите титуляри пък се разписват срещу суми между 6 и 8 хиляди лева.

Бъдещето на северноирландския треньор Уорън Фийни също е забулено в неизвестност. Той също получава огромна за стандартите на Втора лига заплати, а и без това е подложен на остри критики от феновете, след като Пирин загуби три мача в първите 9 кръга.

Вчера в Благоевград тръгна слух, според който вече бившите шефове на Пирин – Ива и Греъм Уорън, са попаднали на мушката на спонсорите на клуба, след като е станало ясно, че планираният годишен бюджет на практика вече е изхарчен.

Заговори се дори, че е възможно женският тим на Пирин да преустанови участието си в държавното първенство.