Сътресенията в Пирин продължават, режат заплатите на играчите
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Трусът, който разтърси благоевградския Пирин тази седмица, ще бъде последван от сериозни оздравителни мерки, като една от първите стъпки ще бъде намаляването на заплатите на футболистите, твърди “Мач Телеграф”.

Не е тайна, че възнагражденията на играчите на Орлетата се конкурират и дори са по-високи от тези на не един и два отбора в Първа лига.

Ръководството на Пирин планира съвсем скоро да започне разговори с някои от асовете в тима, надявайки се че футболистите ще осъзнаят ситуацията и ще проявят разбиране.

Най-високи месечни заплати – над 10 хиляди лева, получават екс-националите Николай Бодуров и Станислав Манолев. Повечето от другите титуляри пък се разписват срещу суми между 6 и 8 хиляди лева.

Бъдещето на северноирландския треньор Уорън Фийни също е забулено в неизвестност. Той също получава огромна за стандартите на Втора лига заплати, а и без това е подложен на остри критики от феновете, след като Пирин загуби три мача в първите 9 кръга.

Вчера в Благоевград тръгна слух, според който вече бившите шефове на Пирин – Ива и Греъм Уорън, са попаднали на мушката на спонсорите на клуба, след като е станало ясно, че планираният годишен бюджет на практика вече е изхарчен.

Заговори се дори, че е възможно женският тим на Пирин да преустанови участието си в държавното първенство.