Саутхемптън не се предаде и си гарантира преиграване срещу Тотнъм за “ФА Къп”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

В един от най-интересните мачове от турнира “ФА Къп” днес, отборите на Саутхемптън и Тотнъм не се победиха, завършвайки наравно 1:1 на “Сейнт Мери Стейдиъм”. Лондончани бяха много близо до успеха, след като имаха аванс в резултата до 87-ата минута, но Софиан Буфал зарадва феновете на домакините с изравнително попадение, което ще доведе до преиграване на срещата от 4-ия кръг на турнира на “Тотнъм Хотспър Стейдиъм”.

През първото полувреме нямаше много положения за гол. В 30-ата минута Тотнъм вкара попдаение чрез Ло Селсо, но в хода на атаката имаше засада на Сон и голът бе отменен. Пет минути след това Али пусна хубав пас към Лукас Моура и бразилецът стреля, но Ангъс Гън се намеси добре и спаси. Преди почивката Саутхемптън също можеше да отбележи, като Дани Ингс се справи с Уго Льорис и стреля към вратата, но Тангана изби от гол линията.

Второто полувреме започна с положения пред двете врати, като Дани Ингс и Лукас Моура имаха шансове да се разпишат. В 58-ата минута Ло Селсо комбинира със Сон, който отправи страхотен изстрел и не остави шансове на Ангънс Гън за 0:1. “Шпорите” можеха да удвоят аванса си малко след това, но Сон пропусна.

Саутхемптън не се предаде и търсеше изравнителното попадение. ‘Светците’ имаха късмет и в 87-ата минута вкараха за 1:1 чрез Буфал, който се възползва от отлична асистенция на Ингс.

Така след равенството на “Сейнт Мерим Стейдиъм”, двата тима ще преиграват срещата си в Лондон, за да определят кой ще се класира в следващата фаза на “ФА Къп”.

В други от по-интригуващите двубои от днешния ден, Уест Бромич изненада Уест Хем и спечели с 1:0 в Лондон, докато Шефилд Юнайтед надигра Милуол с 2:0 като гост. Градското дерби между Ковънтри и Бирмингам пък завърши без попадения, както и мачът между Нюкасъл и Оксфорд Юнайтед. Преиграване ще има и между отборите на Рединг и Кардиф, които не се победиха на “Мадейски Стейдиъм” (1:1). Норич и Лестър пък се класираха в следващия кръг, като елиминираха съответно Бърбли и Брентфорд.