Съветват Джошуа за Кобрата: Корав е, заложи на сила
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Световният шампион Антъни Джошуа трябва да направи задължителна защита на титлите си срещу българина Кубрат Пулев във версия IBF, но датата за двубоя все още не е уточнена и потвърдена на 100%. Въпреки това вниманието върху мача нараства, а британецът получи указания от свой сънародник какъв тактически подход да избере за боя. Помощта този път дойде не от къде да е, а от друга боксова звезда на Острова – Дерек Чисора.

Чисора се изправи срещу Кобрата през 2016-та година в Хамбург (Германия), където загуби от българина след съдийско решение и битка в 12 рунда. Според Дерек Кубрат Пулев е боксьор, който разполага с достойнства, които не бива да бъдат подценявани и поради тази причина съветва Джошуа да избере най-правилната постройка за играта си срещу софианеца. Ако трябва да обобщим мннието на Чисора за Кобрата в една дума, то то звучи така – “корав”:

“Пулев е корав и притежава труден за побеждаване европейски стил. Ще се опита да направи нещата трудни за Ей Джей, ще се опита да задържи уменията му и да му ги отнеме. Представянето в реванша с Руис беше техническо и с много умения. Но срещу Пулев искам да видя този експлозивен, мощен човек, който познавам, да се завърне на ринга и да грабна впечатляваща победа“, коментира Чисора.

Дерек е убеден, че техничен подход срещу българина не би бил правилен и очевидно вярва, че тактиката при ача с Руис трябва да бъде премоделирана. Самият той иззяви желание скоро да се изправи срещу Антъни, макар тази задача да е доста сериозна. Тънките сметки показват, че подобен двубой може да се осъществи, ако теоретично „Дел Бой“  се справи с украинеца Олександър Усик, а Ей Джей успее да защити поясите си срещу Кубрат Пулев. Дори и това да се случи, обаче, на Чисора може да му се наложи да почака дълго, тъй като Джошуа вече изрази желание да срещне Тайсън Фюри в мегамач, победителят от който да вземе всички титли в тежка категория. Съвсем отделен въпрос е, че намеренията на най-големите в тежката категория могат да бъда тобъркани, ако в даден момент Фюри получи възможност за бой с Уайлдър и това се случи преди Джошуа да се изправи срещу Цигаския крал. При всички тези обстоятелства намеренията на Чисора за мач с настоящи световен шампион са поставени пред твърде много въпросителни. А сред тях е и тази на един източноевропеец, който вече заяви, че няма да се спре пред нищо, докато не стигне мач за световната титла – Кубрат Пулев.