Съветват Джошуа за Кобрата: Корав е, заложи на сила

Прочетена:184
Съветват Джошуа за Кобрата: Корав е, заложи на сила 1
0 0

Световният шампион Антъни Джошуа трябва да направи задължителна защита на титлите си срещу българина Кубрат Пулев във версия IBF, но датата за двубоя все още не е уточнена и потвърдена на 100%. Въпреки това вниманието върху мача нараства, а британецът получи указания от свой сънародник какъв тактически подход да избере за боя. Помощта този път дойде не от къде да е, а от друга боксова звезда на Острова – Дерек Чисора.

Чисора се изправи срещу Кобрата през 2016-та година в Хамбург (Германия), където загуби от българина след съдийско решение и битка в 12 рунда. Според Дерек Кубрат Пулев е боксьор, който разполага с достойнства, които не бива да бъдат подценявани и поради тази причина съветва Джошуа да избере най-правилната постройка за играта си срещу софианеца. Ако трябва да обобщим мннието на Чисора за Кобрата в една дума, то то звучи така – “корав”:

“Пулев е корав и притежава труден за побеждаване европейски стил. Ще се опита да направи нещата трудни за Ей Джей, ще се опита да задържи уменията му и да му ги отнеме. Представянето в реванша с Руис беше техническо и с много умения. Но срещу Пулев искам да видя този експлозивен, мощен човек, който познавам, да се завърне на ринга и да грабна впечатляваща победа“, коментира Чисора.

Дерек е убеден, че техничен подход срещу българина не би бил правилен и очевидно вярва, че тактиката при ача с Руис трябва да бъде премоделирана. Самият той иззяви желание скоро да се изправи срещу Антъни, макар тази задача да е доста сериозна. Тънките сметки показват, че подобен двубой може да се осъществи, ако теоретично „Дел Бой“  се справи с украинеца Олександър Усик, а Ей Джей успее да защити поясите си срещу Кубрат Пулев. Дори и това да се случи, обаче, на Чисора може да му се наложи да почака дълго, тъй като Джошуа вече изрази желание да срещне Тайсън Фюри в мегамач, победителят от който да вземе всички титли в тежка категория. Съвсем отделен въпрос е, че намеренията на най-големите в тежката категория могат да бъда тобъркани, ако в даден момент Фюри получи възможност за бой с Уайлдър и това се случи преди Джошуа да се изправи срещу Цигаския крал. При всички тези обстоятелства намеренията на Чисора за мач с настоящи световен шампион са поставени пред твърде много въпросителни. А сред тях е и тази на един източноевропеец, който вече заяви, че няма да се спре пред нищо, докато не стигне мач за световната титла – Кубрат Пулев.

 

 

Сподели