Сейнт-Пиер трябва да отвори три врати, за да срещне Хабиб
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Както се случва в старите приказки от Ориента, главният герой трябва да премине през поредица от предизвикателства преди да стигне до заветната цел. Подобен е сюжетът и в случая с пенсионирания в момента бивш шампион в полусредната категория на UFC  Джордж Сейнт-Пиер. Канадецът коментира наскоро възможността за бой срещу Нурмагомедов и изглежда, че възможностите за такъв сблъсък не са изцяло изчерпани от негова страна.

Възможно ли е обаче това да се случи? Опашката пред октагона на Нурмагомедов е доста дълга. В качеството си на шампион в лека категория Нурмагоедов трябваше да защитава пояса си срещу Тони Фъргюсън. Мачът пропадна, но идеята двубоят да се случи все още остава валидна, а тепърва предстои излъчването на временен шампион в организацията след мач между Гейджи и Фъргюсън. Победителят от този бой най-верояно ще получи шанс за мач с дагестанеца. Отделно, феновете на смесените бойни изкуства не са забравили двубоят от 2018-та година между Нурмагомедов и ирландската звезда Конър Макгрегър и мнго от тях жадуват за реванш. В комплицираната ситуация спорадично се намесва името на Сейнт-Пиер, а мениджърът на Нурмагомедов – Али Абделазиз обяви, че канадецът трябва да предприеме 3 стъпки, за да се изправи срещу неговия боец:

“Ако Джордж наистина иска този мач, трябва да направи 3 стъпки. Да вдигне телефона и да ми се обади, може да се обади направо и на Дейна. Дейна го уважава, а не харесва много хора. След това трябва да влезе в категорията – 70,3 кг. И да комуникира. Той има добър екип, но винаги може да ми звънне. Всеки може да види какво стана през 2017 г. Аз комуникирам с хората. Но само се говори, че иска да се бие с него. Изпрати локация, както каза Хабиб. Дай един телефонен номер и ще го организираме“.

Абделазиз припомни за друг известен мач от кариерата на канадеца, в който неговата подкрепа е била ключова той да се състои.

„Мислите, че не мога да организирам този мач? През 2017 г. Джордж Сейнт Пиер искаше да се бие за титлата в средна категория с Майкъл Биспинг. Дейна Уайт не му вярваше и аз се намесих, като приятел. Убедих Шон Шелби от UFC да навие Дейна за среща с Джордж. И Джордж отиде във Вегас. Не съм му бил мениджър, само помагах като приятел“, връща се в спомените си мениджърът.

Аргументите за такъв двуой са наистина много. И двамата бойци имат изключително доминантно представяне. Джорд е един от най-комплексните бойци в историята на организацията и без съмнение има какво да предложи. От друга страна Хабиб Нурмагомедов винаги е гледал на него с уважение заради постигнатото и неколкократно заяви, че мач с Фъргюсън и Сейнт-Пиер са двата приоритета в кариерата му, след които вече няма да има какво да доказва.

Джордж обаче е извън играта от доста време и въпросите оносно неговата подготвеност за двубой срещу шмапион, който е в зенита си не спират да тормозят експертите. Към това трябва да прибавим и факта, че бившият шампион в полусредна категория все още не е заявил категорично наремението си да търси двубой с Хабиб и пуска епизодични коментари по темата. Възможно ли е да видим подобен страхотен сблъсък в смесените бойни изкуства или това са поредните постове в социалните мрежи на бойци и техни агенти, чиято основна цел е да подклаждат интерес в условията на световната пандемия от Коронавирус? Предстои да разберем.