Селекционерът на Англия си тръгва, ако не спечели европейската титла
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Напускам, ако Англия не спечели Евро 2024", каза Гарет Саутгейт

Англия разполага с отбор от суперзвезди и целта е спечелването на Европейското първенство в Германия. Очакванията към “Трите лъва” са големи, а напрежението за селекционера Гарет Саутгейт е голямо. Наставникът заяви, че е верятно да напусне поста си след края на европейските финали. Той ще си тръгне, ако Англия не спечели титлата.

„Ако не спечелим турнира, вероятно няма да остана“, каза Саутгейт пред Bild. Той каза, че това вероятно ще му е последният шанс за трофей с отбора на Англия.

„Мисля, че около половината селекционери си тръгват след всяко едно такова първенство. Това е нещо нормално за националните тимове. Начело съм на състава от почти 8 години и вече бяхме близо до трофей. Но няма как постоянно да излизаш пред хората и да казваш „Дайте ми още малко време“, тъй като в даден момент те започват да губят доверие в теб”, каза Саутгейт.

“Ако искаме да сме голям отбор и аз да съм топ наставник, трябва да сме на висота във важните моменти”, допълни треньорът на Англия.

Гарет Саутгейт е спряган за мениджърския пост в Манчестър Юнайтед. Специалистът е начело на „Трите лъва“ от 2016-а година, като успя да изведе Англия до финал на Евро 2020, загубен след дузпи от Италия на “Уембли”.