google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Този триумф ще ни даде спокойствие и ентусиазъм, за да продължим да следваме пътя, по който сме поели", сподели Де ла Фуенте.

Националният селекционер на Испания – Луис де ла Фуенте, нямаше как да не е щастлив след победата над Хърватия с дузпи и триумфа в Лигата на нациите.

“Изстискахме максимума от играчите и сме доволни от постигнатото. Нямам думи да опиша какво изпитвам към момчетата. Те дадоха истински пример за професионализъм и екипна работа. Сега ни предстои почивка, а след това започваме да мислим за евроквалификациите. Нека обаче първо се насладим на успеха, защото това е нещо невероятно”, започна Де ла Фунте.

“Бях много спокоен при дузпите. Казах и на футболистите да не позволяват напрежението да ги завладее. Те са големи шампиони и го доказаха. Дани Карвахал беше много прецизен при изпълнението на дузпи на тренировките и не е изненада, че заложих на него”, каза треньорът на “Ла Фурия Роха”.

“Самият мач беше равностоен. Повечето финали са такива. Победата е още по-ценна, защото я постигнахме срещу много силен съперник. Не е лесно да спечелиш срещу световния вицешампион. Аз съм фен на Модрич и се радвам, че той продължава да играе“, коментира предводителят на Испания.

„Този триумф ще ни даде спокойствие и ентусиазъм, за да продължим да следваме пътя, по който сме поели. Отборът има шампионски манталитет и ще го покаже в следващите години“, каза още Луис де ла Фуенте.